Det å kjøpe ny bolig er et viktig valg.  Vi som utbygger ønsker å gjøre vårt beste for at kundene våre er fornøyde med valget de tar. Vi ønsker også at kundene skal føle at veien fra kjøp til innflytting har vært en trygg prosess, der deres behov og interesser har blitt godt ivaretatt.

Hvorfor kjøpe nytt?

Mange spør seg om det er noen fordeler ved å kjøpe ny bolig fremfor brukt. Ofte kan det jo se ut som om en brukt bolig gir mer for pengene, eller i hvert fall flere kvadratmeter pr. krone.

La oss ta det siste først: Hvor mye får du for pengene? Det er viktig å ikke stirre seg blind på antall kvadratmeter. En ny bolig er som regel uten unntak mer arealeffektiv enn en gammel. En eldre bolig kan ha mange ”døde” kvadratmeter i form av gangarealer, ineffektive romløsninger osv.

Likevel er det kostnadsaspektet som er det viktigste argumentet for å kjøpe nytt.

  • Kjøpsomkostningene er lavere. Først og fremst slipper du dokumentavgiften som følger ved alle bruktboligkjøp (unntatt i borettslag).
  • Nye boliger selges til fast pris. Du slipper nervepirrende og ofte fordyrende budrunder. Og du slipper å bestemme deg ”over natten”.
  • Ved kjøp av ny bolig har du 5 års lovpålagt reklamasjonsrett ved eventuelle feil og mangler. 
  • I tillegg slipper du å tenke på oppussing eller vedlikehold på mange år. Og du behøver ikke å frykte uforutsette kostnader.
  • Alle overflater er nye og moderne – og du har selv muligheten til å påvirke materialvalg, innredning, farger og design.
  • Høy teknisk standard – Våre boliger bygges alltid etter gjeldende forskrifter og standarder. Stadig høyere krav til materialer og byggemetoder er med på å gi boligene bedre inneklima, isolasjon og generelt høyere kvalitet.

Finansiering 

Vi hjelper deg gjerne med å finne en god løsning for finansiering av boligen din. 

Slik du vil ha det  

Som kjøper av ny bolig har du muligheten til og være med på å påvirke standarden på boligen. I våre boligprosjekter tilbyr vi standard løsninger med høy kvalitet. I tillegg tilbyr vi forskjellige tilvalgsløsninger med alternativer for blant annet parkett, fliser, bad- og kjøkkeninnredning eller farger på vegger. Tilvalgsprosessen starter tidlig i prosjektet , gjerne med et møte for alle kjøpere, der de forskjellige leverandørene blir presentert. Innenfor en gitt frist som står i sammenheng med produksjon og bestillinger til prosjektet, vil du som kjøper kunne velge blant flere forskjellige løsninger. 

Oppfølging etter overtagelse 

Etter at du som kjøper har tatt over den nye boligen din, har entreprenøren fortsatt ansvar for å utbedre eventuelle feil og mangler. Entreprenøren vil i samarbeid med oss foreta både ett- to- og tre-årsbefaringer av boligen din. Vanlige feil som kan oppstå i nybygg er for eksempel svinnriss i veggene eller små glipper i parketten. Dette er helt normalt ettersom nye materialer bevger seg litt. Feil og mangler vil kjøper få muligheten til å rapportere inn i god tid før befaring og påfølgende utbedring.

Vedlikehold som skyldes vanlig slitasje går under sameiets/borettslagets vedlikeholdsplan.