Bjørn Henrik Tollefsen Formo er en av dem som var tidlig ute. Om snaue to år kan han pakke flyttelasset i leiligheten på Strømsø og ta turen over elva til Peder Buchs gate. Når vi spør hvorfor valget falt på akkurat Galleriet, kommer argumentene som perler på en snor:

”Først og fremst er beliggenheten perfekt. Sentralt med nærhet til det meste av det byen har å by på. Parken er også viktig, og nærheten til marka. Dessuten skal det bli deilig å flytte inn i noe helt nytt. Og så er det jo litt gøy med litt annerledes og særpreget arkitektur. Alt i alt synes jeg prosjektet virker veldig bra, og det aller beste er nesten at finansieringen i borettslagsmodellen gjør at jeg kan gå opp i både størrelse og kvalitet uten at boutgiftene mine blir større.”

Ulike finansieringsmodeller i Galleriet borettslag
Det smarte ved borettslagsmodellen er at du kan velge den finansieringsløsningen som passer deg og din økonomi best. I tillegg er kjøpsomkostningene vesentlig lavere enn om du skulle kjøpt en selveier.
 
Modell 1: Betal alt med en gang.
Ønsker du lave felleskostnader, innbetaler du hele kjøpesummen. Dette går inn under IN-ordningen, som megler kan gi deg alle detaljer om. Etter innbetaling vil dine løpende utgifter kun være borettslagets felleskostnader.
 
Modell 2: Betal kun innskuddet.
Ønsker du minst mulig personlig gjeld, betaler du bare innskuddet og nedbetaler resten, fellesgjelden, gjennom de månedlige felleskostnadene. De første 15 årene er avdragsfrie, og du betaler bare renter av fellesgjelden i denne perioden.